sven

Keb Classic Vinter

Inte bara en tävling – utan en utmaning för alla!

Om du är elitsatsande skidalpinist, längdåkare, glad topptursentusiast eller vill prova något nytt så är det här äventyret för dig. Det är ett topptursäventyr på två dagar som har dom finaste skidåken och den bästa utsikten i Sverige.

Alpin- eller Skitourklass

Du kan tävla i två- eller tre-mannalag, dam, herr eller mix i Alpinklassen. Skitouringklassen är gemensamt för dam, herr och mix, fokus på klassen är upplevelsen. Touringklassen kan öppnas upp som singelanmälan, mer information kommer.

Den alpina klassen bjuder på drygt 3000 höjdmeter per dag, sträckt över 15 till 30 km. Touringklassen är ungefär hälften av den alpina klassens bana. Om ni startar i ett 3-mannalag och en i laget behöver bryta tävlingen så kan dom andra två i laget fortsätta tävlingen. Om två bryter ur ett tremanna lag så kan den person som vill fortsätta tävlingen kliva in i annat tvåmannalag. Två personer från olika lag kan också bilda nytt tvåmannalag.

Exempelkarta från 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clinics

Dagen före tävlingen anordnas clinics om snö/lavin, glaciär och andra bra tips inför tävlingen och toppturer.

Kostnad

Anmälningsavgift (inkl. tävlingsbankett):
Alpinklassen 2290 kr/person
Skitouringklassen 1790 kr/person
Solosprinten är gratis för tävlande

Alla åkare är välkomna, skidor som telemark och splitboard!

Från och med Keb Classic 2018 gäller nya hjälmregler

Hjälmen som används under tävlingen för alpina klassen ska vara godkänd för både klättring och skidåkning. I touringklassen ska hjälmen vara godkänd för skidåkning, eller så ska den vara dubbelcertifierad.


sv_SESwedish