sven

Keb Classic Sommar

Vill du uppleva ett häftigt bergsmaraton över stock och sten där vi bjuder dig på både svett, varierad terräng och härlig utsikt under loppets gång? Då är du varmt välkommen i sommar till sommardelen av Keb Classic.

Keb Classic Sommar  är ett bergsmaraton som är ett årligt återkommande maratonlopp vid  STF Kebnekaise Fjällstation.

Start och målgång sker på STF Kebnekaise fjällstation. Banan går runt Kebnekaisemasivet, som utsikt längs banan har man glaciärer, fjällsjöar och oändlig utsikt på fjälltoppar och flera är över 2000 meter höga.

Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och mycket teknisk löpning. De 43 km och 1300 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttider långt över lopp med liknande distans. Målet  är att kunna bjuda på ett upplevelselopp som riktar sig till alla typer av deltagare, från motionären som bara har målet att ta sig runt den vackra bansträckningen till elitlöparen som vill pressa sina tider. Det kommer bli en utmaning för alla startande!Keb Classic Sommar

5-6 Juli 2018


Snabbfakta

Plats: STF Kebnekaise Fjällstation, Kiruna
Bana: Terränglöpning i världsklass
Tävlingsansvarig: Marit Sarri
Kontakt: Tel 0980-550 00 – kebclassic@stfturist.se


Nytt för 2018

Den 5e Juli inleds KebClassic med ett vertikal race på 320 höjdmeter. Starten går vid fjällstationen och följer en publikvänlig bana med målgång vid Storsten.

Den 6e Juli går starten för KebClassic fjällmaraton.Missa inte att boka boende!

Ta med familj och vänner och kom upp för att delta i en sv Sveriges finaste terränglöpningslopp!
Klicka på knappen nedan och ta del av våra olika boendealteranativ för Er vistelse!
Välkommen!

Dynafit
Dynafit